Emmetropia, apo çfarë Optometrists referohen si syrin e përsosur, është një kokërdhok që mund të shohin 20/20 në të dy distancë dhe pranë pa ndihmën e syzeve. Drita që hyn ky syri do të tokës në mënyrë të përkryer në retinë duke i lejuar pacientët për të parë në mënyrë të qartë në të dy distancë dhe pranë. Kjo është e syrit që ne të gjithë dëshirojmë që kishim, por për fat të keq jo të gjithë prej nesh janë me fat që. Çdo kokërdhok nga këtu në jashtë do të krahasohet me një sy emmetropic sepse ata janë "perfekte".

miopi, ose zakonisht më i njohur si nearsightedness, është gjendje në të cilën ne nuk mund të shohim se edhe në distancë, por ne mund të shohim mjaft mirë në afërsi (për aq kohë sa ju nuk keni një recetë super të lartë). Kjo mund të jetë për një nga dy arsye. Në disa njerëz sytë tonë janë vetëm shumë mallkim të gjatë. Ata kurrë nuk u ndal në rritje dhe tani kur drita hyn në sy, kjo nuk do të tokës në retinë si ai normalisht do të në një sy emmetropic, ai tokat në frontin e retinë. Që nga retina është më tutje, Optometrists përshkruajnë lente minus që do të ndryshojnë dritë pak më tej për të lejuar atë për të tokës në retinë. Arsyeja tjetër pse një person mund të jetë dritëshkurtër është për shkak se ata mund vetëm të ketë shumë pushtet thyes në sytë e tyre. në parim, Drita do të vazhdojë të tokës në frontin e retinë, edhe pse sytë e tyre janë të njëjtën gjatësi si syri i "përsosur". Për të korrigjuar këtë mjekët e syve do të vazhdojnë të përdorin lente minus për të anulluar nga fuqi shtesë plus syri është krijuar.

Hipermetropia, ose largpamje, është pak më shumë një situatë e ndërlikuar. Në varësi të lartë recetë juaj është, ju mund të jetë në gjendje për të parë në mënyrë të qartë në të dy distancë dhe pranë apo aspak mirë as distancë. Arsyeja për këtë është për shkak se sytë tanë kanë një ndërtuar në sistem që mjekët sy quajnë sistemin akomoduese u fokusuar. Për të parë nga afër ne kemi nevojë për një grimë të vogël të pushtetit plus. anatomike, ne kemi një objektiv që kontrollon ku drita është e fokusuar në syrin tonë. Lente është faktor kyç në këtë sistem duke u përqëndruar. Për të parë nga afër, muskujt bashkangjitur lente tonë do të tkurret dhe të ndryshojë formën e lente. Kjo na jep pak e pushtetit plus që ne duhet të shohim nga afër. megjithatë, kjo është një nga arsyet e mëdha se pse hyperopic me recetat e vogla nuk do të përshtaten edhe për syzet apo nuk e di edhe ata kanë nevojë për syze deri vonë në jetën Sistemi akomoduese do të bëjë për sasi të vogël të pushtetit plus një pacient hyperopic ka nevojë në mënyrë që ata të mund të shohim qartë deri afër dhe larg.

Pacientët që kanë nevojë për më shumë pushtet plus se lente tonë mund të na japin të përballen me një çështje tjetër. Këta pacientë zakonisht nuk mund ta shihni edhe në distancë ose deri afër për shkak të ku hyjnë dritë tokat sy. Në mënyrë të ngjashme për pacientët dritëshkurtër, ka pacientë hyperopic mund të ketë një kokërdhok madhësi të ndryshme. Në krahasim me një sy emmetropic, një sy hyperopic është shumë e shkurtër. në parim, këto sytë ndalur në rritje pak a shumë herët. Kur drita hyn në sy, ajo do të tokës prapa retinë krijuar se turbullira në distancë dhe afër. Për të korrigjuar këtë, Pacientët do të përshkruhen plus lente të konvergojnë dritën hyjnë në sy dhe për të sjellë atë përpara për të tokës në retinë. Ka edhe pacientët që kanë gjatësinë ideale sy si një sy emmetropic, por ata vetëm kanë shumë pushtet në sytë e tyre. përsëri, për të korrigjuar këtë, Optometrists do të përshkruajnë plus lente për të anulluar nga fuqi shtesë minus në sy.